Mosás Lakosság és Vállalatok Számára
Ruhatisztítás
Bérvasalás
Vegytisztítás
Bőrtisztítás

Céginformáció

A Dunaújvárosi Textiltisztító és Szolgáltató Kft. jogelődjét 43 évvel ez előtt Dunaújvárosi Vegyesipari Vállalat néven a Dunaújvárosi Városi Tanács alapította. A vállalat igen széles profilja a város lakosságának szolgáltatási igényeit kívánta szinte teljes körűen kielégíteni üzlethálózatán keresztül. Az évek folyamán többszöri profitváltást és átszervezést követően üzleteink nagy részét az 1990. évi LXXIV. Tv. értelmében az ÁVÜ folyamatosan elvonta, valamint a vállalat átalakítását az ÁVÜ megbízása alapján a Kreátor Kft. elvégezte.

Ennek értelmében 1992. július 1-én megalakult a Dunaújvárosi Textiltisztító és Szolgáltató Kft. (DUTEX Kft). A következő évben a vállalat állami tulajdonát nyilvános pályázaton két alkalommal meghirdették, majd a dolgozók elovásárlási jogukkal élve – MRP keretén belül – az állami tulajdonrészt megvásárolták.

Társaságunk jelenlegi tevékenységi köre

  • mosás,
  • vegytisztítás,
  • szőnyegtisztítás.

Munkaerőhelyzet

Foglalkoztatottak létszáma: 22 személy, ebből:

  • fizikai teljes munkaidős: 18 személy,
  • nyugdíjas: 1 személy,
  • szellemi foglalkozású: 3 személy.

1993 óta Csikesz Jenő látja el az Ügyvezető igazgatói tisztséget.

Mosás

A legnagyobb árbevételt hozó tevékenységünk. A textíliák mosását 3 db nagy teljesítményű, 5 db közepes teljesítményű, 3 db kis teljesítményű géppel végezzük.

A textíliák szállítását 4 db teherautó biztosítja. Mosatási területünk Budapest, Velencei-tó környéke, Székesfehérvár és a Balaton környéke.

Vegytisztítás

4 db zárt rendszerű vegytisztító géppel dolgozunk. Ezekkel a gépekkel végezzük a lakossági, valamint a közületi munkaruhák tisztítását. A közületi partnereink közül a legjelentosebbek: az ISD Dunaferr ZRT al-vállalatai, a D-ÉG Radiátorgyártó Kft, valamint kisebb helyi vállalkozások.

DUTEX Kft

2400 Dunaújváros, Gutenberg köz 2.

Dunaújvárosi Patyolat